cropped-Logo-Dewi-v6-2050x2050.png

vzw Groene Gevels

 Brengt je gevel tot leven!

Bezoek onze facebook pagina for meer informatie


Eén van de hoofdredenen voor de oprichting van vzw Groene Gevels was het totaal ontbreken op de markt van  degelijke, duurzame en betaalbare klimhulpen.

Groene gevels is daarom actief in het onderzoek naar klimhulpen, door het ontwerpen en uittesten van verschillende systemen. Daardoor is reeds een uitgebreide kennis aanwezig rond de bestaande materialen.

Tevens is Groene Gevels vzw betrokken in 2 researchprojecten.

Het project rond gevelgroen.be, waar verschillende partners in betrokken zijn, zoals het wtcb, de vereniging van architecten, en de universiteit van antwerpen. Ook hier werd GG betrokken in de ontwikkeling van een specifieke klimhulp op basis van polyethyleen. Mede door de feedback van GG werd dit ontwerp succesvol afgerond.

Het project rond Ecocities gaat ook uit van wtcb, en onderzoekt groenwanden-en daken. Het project stelt tot doel tegen 2030 12 miljoen m2 groene oppervlakte te realiseren in vlaanderen.

 

Verdere Doelstellingen

- Grondige evaluatie van de mate waarin de verschillende soorten groendaken en -wanden (variërende substraten en plantensoorten) bijdragen aan de meest relevante stedelijke ecosysteemdiensten inzake biodiversiteit, lucht- en waterverontreiniging, cycli van de elementen, klimatologische en watergerelateerde extreme omstandigheden en fysieke en mentale gezondheid van de inwoners
- Geïntegreerde evaluatie en scenario-analyses van de geleverde ecosysteemdiensten
- Implementatie van groendaken en -wanden, gericht op het leefmilieu, op sociaal en economisch vlak.

meer informatie:

https://www.wtcb.be/homepage/index.cfm?cat=projects&proj=705

 

Aktueel

vzw Groene Gevels kan u op de voet te volgen op onze facebook-pagina.

 

vzw Groene Gevels - info@GroeneGevels.be - 0494/695015 - 0485/997128 - BE 0524-816-916