Groene Gevels Groeit

Reeds 8 jaar kent onze vzw een gestage groei, met dit jaar voor het eerst een omzet boven de 100.000€! Om deze groei verder te zetten hebben we bijkomende mensen en middelen nodig!! Kan jij ons helpen?

WinWinner Campagne

Zonder bijkomende financiële middelen kunnen we ons groeiplan niet waarmaken, daarom zijn we in zee gegaan met WinWinner cvba. Zij gaan ons begeleiden om 10 mensen te vinden die ons elk 5000€ of meer kunnen lenen! Ben jij één van hen? Stap mee in deze investeringsopportuniteit met 3,9% netto rendement! Of misschien weet je iemand die graag in een groene toekomst investeerd? Meer info: Link naar WinWinner website

Uitbreiding raad van bestuur

Om de leiding van onze vzw te versterken zijn we op zoek naar een paar extra bestuursleden. Weet je iemand die ervaring heeft met ondernemen, die thuis is in de groensector of de bouwwereld, vraag hem of haar om ons te contacteren!

Vakature Projekt Coördinator

Om meer groene gevels aan te leggen hebben we meer mensen nodig, we zoeken daarom een projectleider die de realisatie van groene gevels in goede banen leidt, van klantbezoek tot de aanleg zelf.
Meer info: https://www.bondbeterleefmilieu.be/vacatures/vzw-groene-gevels-zoekt-project-co-rdinator-met-passie-voor-groen Ken jij iemand die onze geknipte collega kan worden, laat het ons weten!

Het verhaal

In 2011 ben ik met groene gevels gestart na een info-avond over geveltuintjes van VELT (Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren: www.velt.be). Ik was nieuwsgierig waarom klimplanten nog zo weinig toegepast worden in onze straten!!
Het antwoord was simpel en meteen de reden om de vzw te starten, namelijk dat er gewoon nog geen goedkope en duurzame klimhulpen op de markt waren. (Een klimhulp is een struktuur dat aan een wand bevestigd wordt waarop klimplanten dan kunnen groeien)
Als ingenieur ging ik aan de slag en na een jaar hadden we al de verschillende mooie onderhoudsvriendelijke groene gevels gerealiseerd.
Ondertussen hebben we enkele duizend m² groene gevels aangelegd en ons ook toegelegd op groene zonnewering, groenslingers, … 

  • Goed voor het klimaat door de opslag van CO²
  • Goed voor de klimaatadaptatie door het verminderen van de hitte-eiland-effekt
  • Goed voor de bio-diversiteit
  • Goed voor de mensen!

Acht jaar later zijn wij klaar EN is de wereld klaar om massaal groene gevels aan te leggen. En hiervoor hebben we meer middelen nodig: Tijd, geld en mensen!! Doe je mee??