Over Groene Gevels

Onze missie: massaal groene gevels in onze straten – Verticaal, grondgebonden groen is dé duurzame oplossing ter verfraaiing van uw gevel.

Wij werken uitsluitend met niet-zelfklimmende klimplanten: klimplanten die zich niet aan de gevel vasthechten maar die enkel via een klimhulp klimmen.

  • Ecologisch en duurzaam
  • Produceren zuurstof
  • Zorgen voor verkoeling
  • Weinig grondoppervlakte nodig
  • Grote keuze aan klimplanten
  • Onderhoudsarm door gebruik van een klimhulp
  • Goedkoop: typisch 30 á 50 €/m²

Het grote voordeel van een klimhulp: u hebt zelf de controle waar er groen komt en waar niet -> door enkel klimhulp te voorzien, waar er begroeiing gewenst is. Geen wildgroei en gevelschade mogelijk dus!

Wat zeggen de media over ons: vzw Groene Gevels in de pers

Wat wij doen:

Advies

Bij ons kan u terecht voor vrijblijvend advies over klimplanten en klimhulpen. Elk project is anders en wij zoeken naar de best mogelijke oplossing naargelang uw wensen en voorkeuren: groenblijvend/niet groenblijvend, snelgroeiend/traaggroeiend, …

Aanleg groene zonnewering in Kapellen

Aanleg van Groene Gevels en Groenslingers

U kan ook de aanleg van uw groene gevel door ons laten doen, vraag vrijblijvend een offerte. U zal merken dat wij werken aan gunstige tarieven. Alle winst gaat naar verdere verspreiding van groene gevels. Meer info.

Infostand

Regelmatig worden wij gevraagd om een infostand over gevelgroen te bemannen op beurzen met een ‘groen getint’ of ecologisch thema. Hier staan wij zeker voor open: nog meer gelegenheid om gevelgroen te verspreiden.

Lezingen & Vorming

Ook geven wij vormingen over gevelgroen aan groepen. We hebben heel wat te vertellen over gevelgroen: de vele voordelen, de verschillende planten, welke klimhulp te gebruiken, waarmee rekening te houden, hoe een groene gevel te installeren,… en vele voorbeelden om te tonen. Wij zorgen voor voldoende beeldmateriaal. Ook kunnen de deelnemers achteraf digitaal over de ‘syllabus’ beschikken.

Bezoek demotuin

In het co-housingproject HuisElf in Lebbeke hebben wij een demotuin. Bruno, oprichter van HuisElf en tevens ook bezieler van Groene Gevels, heeft hier een grote verscheidenheid aan klimplanten staan met verschillende soorten klimhulp tegen diverse gevels. Veel inspiratie en knowhow om op te doen dus. Hij licht graag ter plaatse  de verschillende mogelijkheden aan u toe.

Kiwibessen op het common house.

Wenst u gebruik te maken van één van onze bovenstaande diensten? Neem dan contact met ons op, zie contact formulier.