Realisaties

Institut Arts & Metiers, Anderlecht

Als deel van dit nieuwbouw project hebben we 800 m² groene gevels aangelegd met RVS klimhulp. Op 3 jaar tijd zijn deze planten tegen dit schoolgebouw 15 meter hoog gegroeid.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

De Club, Mechelen

Dit jeugdconcertgebouw “De Club ” op het Douaneplein, een industrieterrein in Mechelen, hebben we volledig bekleed met allerlei soorten klimplanten. Andere bedrijven in de buurt werden geïnspireerd door het groene voorbeeld en hebben ook gekozen voor gevelgroen tegen hun gebouwen. Het ‘betonnen’ Douaneplein is nu al veel groener geworden.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Groenslingers, Antwerpen

Ieder jaar opnieuw krijgen wij de opdracht van stad Antwerpen om groenslingers te plaatsen op diverse locaties in de stad. Zo’n 100-tal groenslingers geven een extra mooie, groene, decoratieve toets aan de straten/gevels in Antwerpen.

We laten bij 2 tegenover elkaar liggende gevels een klimplant naar boven groeien. Vanuit die hoogtes spannen we kabels van de ene gevel naar de andere zodanig dat de klimplanten verder horizontaal langs die kabels groeien. Met een prachtig groen resultaat tot gevolg:

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Co-Housing HuisElf, Lebbeke

In het co-housingproject HuisElf in Lebbeke hebben wij een demotuin. Bruno, oprichter van HuisElf en tevens ook bezieler van Groene Gevels, heeft hier een grote verscheidenheid aan klimplanten staan met verschillende soorten klimhulp tegen diverse gevels. Veel inspiratie en knowhow om op te doen dus. 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Kokoswand, Boechout

Bij dit project hebben we het zwart PE-net als klimhulp gebruikt. Dit zwarte net is uitvoerig getest op duurzaamheid: het is UV-bestendig en heel voldoende draagkracht (ook voor nog grotere projecten).

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Geveltuinenproject in St-Niklaas

Van Stad St-Niklaas kregen we de opdracht om in 2 buurten (Stationsbuurt: Dr Verdurmenstraat en buurt Hugo Verrieststraat) geveltuintjes aan te leggen bij een 30-tal bewoners. De klimhulp die we hier vooral toegepast hebben, is een raster op 2 kastanjehouten palen, tegen de gevel bevestigt.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Groene letters “Ros Beiaard”, Dendermonde

Ter promotie van het ‘Ros Beiaard 2020’ – project in Dendermonde, hebben we in opdracht van de stad ‘groene letters’ gemaakt: klimplanten
begroenen de letters.

De aanplant is gebeurd in juli 2019. Als klimplant op deze zonnige locatie, hebben we de Akebia quinata gekozen. Extra grote planten zorgen ervoor dat de letters in het voorjaar van 2020 mooi groen kleuren + de paarse bloemen in volle bloei staan.

Ros Beiaard 2020, Dendermonde

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank