window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-FH852BBB0B');

Initiatieven, premies & gesubsidieerd gevelgroen

Initiatieven, premies & gesubsidieerd gevelgroen2023-01-30T10:04:33+01:00

Verschillende fondsen, gemeenten en steden lanceren jaarlijks nieuwe oproepen voor straffe en impactvolle projecten. Strategische klimaatprojecten van bedrijven, scholen, organisaties of bewoners(collectieven) kunnen in aanmerking komen voor een van de vele subsidies. Hou deze pagina in de gaten voor nieuwe oproepen! We proberen ze steeds hier op te lijsten.

Staat je woonplaats er niet tussen, ga dan toch even zelf aan de slag via Google: ‘woonplaats+subsidie of premie+klimaat of vergroening of geveltuin + …’.

Een blijvend aanbod van steden en gemeenten vind je hieronder terug.

District Borgerhout: gratis geveltuinen & groenslingers

Een groen Borgerhout is een gezelliger, gezonder én een mooier Borgerhout. Draag uw steentje bij door een geveltuintje aan te leggen, een groenslinger aan te vragen of met buren een groen initiatief op te nemen in uw buurt.

Gratis gevelgroen in Sint-Niklaas

Jouw buurt blauwgroen? Gewoon doen!

Je geveltuin brengt kleur en sfeer in je straat, verbetert de luchtkwaliteit en isoleert je woning. Je zorgt ook voor een stukje natuur in de stad. Vogels en bijen vinden er lekkers. En wat denk je van druiven, kiwi’s, aardbeien en keukenkruiden aan je gevel?

Geveltuinen zorgen voor verkoeling op hete dagen, ze houden het regenwater vast, leiden het naar de bodem en houden zo mee de grondwaterstand op peil. Zo draag je je steentje bij om onze stad klimaatbestendig te maken.

En niet te vergeten: jij geeft je akkoord en wij doen de rest. Geen gedoe of kosten dus.

Gratis tegeltuintje stad Dilsen-Stokkem

Fleur je gevel op met een tegeltuin!
Via dit project bieden we 50 woningen waarvan de gevel aan de rooilijn grenst (woningen zonder voortuin) een tegeltuin aan. Het maken van het plantgat, het plaatsen van de klimhulp en het planten en aanbinden van de plant wordt allemaal voor u gedaan.

Stad Gent – Geveltuinbrigade

De geveltuinbrigade legt deze geveltuinen gratis aan bij mensen die in straten wonen waar weinig of geen bomen mogelijk zijn. Ook zijn er geveltuinen aan een democratische prijs aan te vragen voor inwoners van de Stad Gent.

9280 Lebbeke – Geveltuin

De gemeente Lebbeke wil in de strijd tegen de klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit, meer groen in het straatbeeld en promoot daartoe de aanleg van geveltuintjes.

Om de aanleg van een geveltuintje aantrekkelijker te maken, voeren de gemeentelijke diensten gratis de inrichtingswerken uit. De inwoners moeten enkel het plantgoed betalen.

Stad Antwerpen: geveltuinen & groenslingers

Droom je van een groene straat? Dan kan je in een aantal districten alleen of samen met je buren geveltuinen aanleggen. Je krijgt dan een premie van je district en de stad helpt je met advies om de juiste planten aan te kopen.

Stad Antwerpen Klimaatpremie

De stad helpt je om met water en groen in je omgeving aan de slag te gaan. Wil je investeren in het ontharden en vergroenen van je perceel, in het vergroenen van je daken, in hergebruik van regenwater of in het infiltreren van regenwater op jouw terrein? Dan kan je rekenen op een premie.

Stad Roeselare: geveltuinen

Maak jouw buren warm en doe mee aan het buurtproject tegeltuinen!

De Stad biedt, samen met vzw Groene gevels, ondersteuning aan bij een buurtproject tegeltuinen wanneer minstens 8 buren bereid zijn een tegeltuin aan te leggen aan hun woning.

Titel

Ga naar de bovenkant