De groene zonwering

Door een groene gevel aan te leggen voor grote raampartijen kan je oververhitting vermijden. Door met bladverliezende soorten te werken heb je in de zomer schaduw en in de winter volle zon. Heel wat beter dan getinte ruiten of vaste zonnewering.

Kies je voor een pergola dan is het leuk dat de klimplanten  groenblijvend zijn en dus geen blad verliezen in de winter. Ook al zit je niet het hele jaar door onder je pergola, toch is het fijn om te weten dat je planten het hele jaar lang groen blijven en dat ze jaar na jaar, zonder al te veel werk, blijven hangen.

Geveltuin en zonwering

Door klimplanten van vruchtdragende soorten, wijnranken of  bessen te nemen, krijg je vruchten die voedsel zijn voor jezelf en/of voor vogels. Door te kiezen voor vogel- en vlindervriendelijke klimmers en planten wordt de biodiversiteit vergroot.

Denk aan klimplanten zoals Clematis armandii en Toscaanse sterjasmijn. Een zonwering met klimplanten boven de ramen kan daar dienen als zonwering. Om in de winter voldoende zon binnen te laten kies je dan best voor bladverliezende klimmers zoals rode wijnstok, wilde kamperfoelie, kiwi en sierkiwi…

De zonnewering kan gemaakt worden uit rond of vierkante galva buismateriaal en koppelingen.

Ontdek onze projecten waar voor een groene zonnewering gekozen werd