Demo-muur/Inspiratiemuur of demo-muur wandeling

Dit project betreft het installeren van een demo-muur of een demo-muur-wandeling. De demo-muur is een installatie waarbij de verschillende manieren om gevels te voorzien van gevelgroen worden gedemonstreerd en dit op één plek.

Een andere mogelijkheid is al deze vormen van grondgebonden gevelgroen op verschillende plekken verspreid over de gemeente te tonen. Zo ontstaat een demo-muur-wandeling die geafficheerd kan worden door middel van bordjes en een plan.

Waarom een demo-muur ?

Uit eerdere samenwerkingen met gemeenten is gebleken dat het aanleggen van een demo-muur vaak de eerste stap is die inwoners en bedrijven aanzet om de eigen gebouwen te gaan vergroenen. Hoe meer mensen in de gemeente aan de slag gaan met ontharden en vergroenen, hoe groter het positieve effect.

En een demo-muur-wandeling ?

Een wandeling nodigt uit tot bewegen, tot ontdekken. Het kan mensen op een andere manier doen kijken naar vertrouwde of nooit eerder opgemerkte structuren. Het geeft tevens ook de mogelijkheid muur/gebouw en klimhulp perfect te matchen zodat het mooiste en meest duurzame resultaat kan bereikt worden.
Er wordt bewust gebruik gemaakt van verschillende technieken en materialen zodat dit project dienst kan doen als inspiratie voor buurtbewoners.

Waaruit bestaat een standaard demo-muur ?

Een demomuur wordt steeds op maat samengesteld gebaseerd op de situatie, oriëntatie en wensen en voorkeuren.
Er is de mogelijkheid hier een eetbare variant van de maken.

De samenstelling bestaat uit enkele of meerdere van volgende klimhulpen:

– Zonwering
– Dubbele RVS geleiding met wikkeldraad
– Kastanje hekwerk op halfronde palen
– Galva net
– Draadzuil
– Kunststof net als voorbeeld van Groene Gevel XXL
– Twee A4 infoborden