Uitnodiging online studiedag ‘Grondgebonden groene gevels’

Het team van vzw Groene Gevels organiseert de studiedag ‘Grondgebonden groene gevels’ op maandag 19 juni. Tijdens deze studiedag richten we ons op architecten, landschapsarchitecten, beleidsmakers en alle geïnteresseerden in stedelijk groen. De studiedag is te volgen via livestream en de opnames zullen achteraf beschikbaar zijn.

Uitnodiging

Iedereen kent ondertussen groene gevels maar hoe ontwerp je ze, hoe leg je ze aan? Op deze studiedag doe je een overvloed aan inspiratie op rond klimplanten, de juiste klimhulp voor elk gebouw en speciale toepassingen zoals groenslingers en groene zonwering. Verschillende experten en ervaringsdeskundigen delen in gevatte woorden hun jarenlang opgebouwde kennis.

Je krijgt gegarandeerd heel concrete handvaten om jouw gebouw of gemeente te vergroenen.

Deelnemers aan de studiedag ontvangen achteraf de livestreams van alle sprekers.

Bert Belmans, UA Antwerpen

Bert is van opleiding Ingenieur Architect. Zijn hart gaat sneller slaan van architectuurprojecten waarin bouwtechnische en bouwfysische degelijkheid en structurele logica worden gecombineerd met architecturale fijngevoeligheid. Vanuit zijn ervaring in de architectuurpraktijk is ‘mensgericht bouwen’ zijn credo. ‘Mooie’ gebouwen met lage energieprestaties werken niet als je de gebruikers in de kou laat staan.  Dit is, naast een rugzak technische bagage, de belangrijkste les die hij studenten architectuur wilt meegeven.

Peter Boogaerts, GGGreen

GGGreen ontwikkelde een groeibegrenzer voor de zelfhechtende klimplanten wingerd en klimop. GGGreen produceert en verdeelt deze gepatenteerde groeibegrenzer onder de naam ‘klimopstop’ in de vijf landen waar het octrooi geldt: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Martin Hermy, KU Leuven

Emeritus professor groenbeheer, natuurbeheer en ecologie Martin Hermy heeft een duidelijke visie op bomen, getuige de boeiende inzichten en teksten in zijn boek ‘De juiste boom voor elke tuin’. Na vele lezingen over bomen werkt hij momenteel aan een nieuw boek over klimplanten.
Your Content Goes Here

Locatie studiedag: Universiteit Antwerpen Klooster van de Grauwzusters, Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen
Demolocatie: Universiteit Antwerpen, Blok R, Rodestraat 14
Inschrijving verplicht
Bijdrage: 50€ (Gratis voor personeel Stad Antwerpen en Universiteit Antwerpen)