Studiedag grondgebonden groene gevels

We kijken tevreden terug op onze eerste studiedag ‘grondgebonden groene gevels’.

Er werd heel wat kennis gedeeld (en ook wat gelachenūüėČ). Met dank aan stad Antwerpen, UA Antwerpen en de tal van interessante sprekers voor de mooie samenwerking ! Voor zij die er niet bij waren of die het allemaal nog eens terug willen bekijken staan de replays kan u terug vinden op deze pagina.

Nora en Greet, Ecohuis Antwerpen

Greet Nulens en Nora Danko van het Ecohuis hebben inmiddels meer dan tien jaar ervaring met inspireren, informeren, faciliteren en promoten van groene gevels in een stedelijke context.

Martin Hermy, KU Leuven

Emeritus professor groenbeheer, natuurbeheer en ecologie Martin Hermy heeft een duidelijke visie op bomen, getuige de boeiende inzichten en teksten in zijn boek ‚ÄėDe juiste boom voor elke tuin‚Äô. Na vele lezingen over bomen werkt hij momenteel aan een nieuw boek¬†over¬†klimplanten.

Peter Boogaerts, GGGreen

Peter Boogaerts studeerde bosbouw, milieuwetenschappen en vastgoedkunde. Met zijn bedrijf GGGreen focust hij op gebouwbegroening en ontwikkelde een groeibegrenzer voor de zelfhechtende klimplanten wingerd en klimop, ook gekend als ‚ÄėKLIMOPSTOP‚Äô

Joris Vermeulen, Brandweer zone Antwerpen

Als brandweerkapitein en duurzaamheidscoördinator staat Joris onder andere in voor het opstellen van de richtlijnen over de brandveiligheid van groene gevels in brandweerzone Antwerpen

Bruno Verschaeve, vzw Groene Gevels

Na een cari√ęre als ingenieur electronica ging Bruno een h√©√©l andere richting uit en richtte co-housing HuisElf op en vzw Groene Gevels dat inmiddels uitgegroeid is tot 12 medewerkers en vorig jaar 7500m¬≤ groene gevels realiseerde.

Bert Belmans, UA Antwerpen en VUB Brussel

Bert is co√∂rdinator van de onderzoekslijn ‘Groen Bouwen’ bij onderzoeksgroep EMIB aan Universiteit Antwerpen. Hij doceert materiaalkunde en bouwfysica bij de opleidingen (interieur)architect en bouwkunde aan de Universiteit Antwerpen en is gastprofessor bouwfysica bij de opleiding ingenieur-architect aan de Vrije Universiteit Brussel. Vanuit zijn ervaring in de architectuurpraktijk is ‘mensgericht bouwen’ zijn credo. Zijn hart gaat sneller slaan van architectuurprojecten waarin bouwtechnische en bouwfysische degelijkheid en structurele logica worden gecombineerd met architecturale fijngevoeligheid en respect voor het milieu en de natuur. Bert was tevens co√∂rdinator van het TETRA project WonderWalls (2020-2022) over gevelgroen

Vragen online deelnemers

Via volgende link kan u de vragen van de online deelnemers raadplegen.

Inspiratiebrochure steden en gemeenten

Grijze gevels opfleuren met groenslingers, klimplanten én geveltuinen? Dat kan! Als vzw ondersteunen wij uw gemeente in een ware metamorfose van het straatbeeld. Want deze vergroening is niet alleen mooier en gezonder voor de inwoners, het brengt ook heel wat andere voordelen: extra verkoeling in de zomer, meer biodiversiteit, betere waterinfiltratie door ontharding, zuiverdere lucht en een mentale opkikker voor elke voorbijganger.

Inspiratiebrochure architecten en aannemers

coming soon