Onze klimplantenkeuze voor groenslingers

Aan de beide gevels waartussen de groenslinger zal komen, wordt een plantgat gemaakt op de begane grond. Hierin worden de klimplanten aangeplant. Let erop dat je voor een klimplant kiest die voldoende hoog kan groeien. Dat is het totaal van de hoogte tot aan de horizontale kabel plus de afstand van de overspanning. 

Slingers, winders en rankers zijn ideaal voor groenslingers, omdat ze zich met hun lange takken rond de klimhulp kunnenslingeren. Kies je voor snelle groeiers, dan heb je snel resultaat, maar ook iets meer onderhoud. De meeste klimplanten zijn best stevig, maar niet te zwaar. Sommige, zoals de blauwe regen of de trompetbloem, vormen op termijn dikke, zware takken en vragen een extreem sterke draagstructuur. 

Hou rekening met de standplaats: sommige klimplanten houden enkel van schaduw en andere doen het net uitstekend in volle zon!

Enkele geschikte planten voor de groenslinger: Suggestie: Clematis montana, Clematis armandii, Clematis vitalba, Passiflora caerulea, Vitis coignetiae, Lonicera henryi, Lonicera periclymenum