Wist je dit al ?

Groene gevels zijn gelukkig steeds meer in trek. En dat is (eco)logisch, aangezien groene gevels, naast het verfraaiien van je huis, ook heel wat andere voordelen bieden. Zo vangen de klimplanten van groene gevels schadelijke stoffen, zoals CO2, op én dragen ze bij aan de biodiversiteit. Benieuwd naar nog meer voordelen van groene gevels? In elke editie van onze nieuwsbrief bekijken we enkele van die voordelen.

Bescherming tegen weersomstandigheden

Gevels van gebouwen krijgen doorheen de jaren heel wat te verduren; denk slagregen, hagel, vorst, UV-straling, … Gevelgroen zorgt voor een extra bescherming tegen al deze invloeden. Daarnaast zorgt gevelgroen voor betere warmte-isolatie, zowel in winter als zomer, tussen de 10 en 40% (afhankelijk van de al aanwezige isolatie).

Vermindering stadslawaai

Geluidsgolven zetten zich voort doorheen een omgeving doordat ze kaatsen tegen oppervlakten en zo verder gestuurd worden. Tegen een kale oppervlakte zal een geluidsgolf veel beter weerkaatsen en langer doorklinken. Wanneer gevels begroeid zijn worden de geluidsgolven veel sneller gebroken en minder doorgestuurd. Dit kan interessant zijn op schoolterreinen, rond ziekenhuizen, en andere openbare plaatsen maar ook in drukke woonbuurten.

Deel dit artikel: