4 redenen om NU aan die groene gevel te beginnen !

Groene gevels zien er niet alleen prachtig uit, ze bieden ook tal van voordelen. We geven je alvast 4 goede redenen waarom gevelbegroeiing bijna een ‘must’ is.

  1. Verlaging van je energierekening

Een groene gevel zorgt voor een aangename binnentemperatuur in de zomer en een iets warmere temperatuur in huis in de winter. Het zonlicht wordt namelijk geblokkeerd door de groene gevel en in de winter werkt het andersom, dan blijft de warmte behouden vanwege de isolatie door de begroeiing op je gevel. Gemiddeld kan je per jaar zo’n € 200 besparen op je energierekening.

  1. Langere levensduur van je gevel

Begroeiing op je gevel zorgt ervoor dat minder UV-licht je gevel bereikt. Omdat UV-licht bouwmaterialen aantast en effect heeft op de levensduur ervan zorgt een groene gevel ervoor dat de buitenkant van je huis langer meegaat. Daarnaast zorgt de begroeiing voor minder vochtinslag op de gevel waardoor de kans op scheuren in je gevel afneemt. 

  1. Verbetering van de luchtkwaliteit

Met een groene gevel draag je bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. De toename van CO2 is de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Planten absorberen net die CO2 waardoor de lucht weer een stukje gezonder wordt. Daar krijg je dan ook nog eens zuurstof voor terug. Goed voor het milieu én voor je eigen gezondheid.

  1. Minder omgevingsgeluiden

Groene gevels vangen geluidsgolven op, denk bijvoorbeeld aan geluiden in een drukke straat. De mate van geluidsisolatie verschilt natuurlijk per plant en hangt ook af van de dikte van de begroeiing. 

Zin gekregen in een groene gevel ?

Stuur snel een mailtje voor een plan op maat naar info@groenegevels.be

Deel dit artikel: