Zelf aan de slag

Ook voor klimplanten is het noodzakelijk dat ze een sterk wortelstelsel hebben, sterke planten zijn namelijk minder vatbaar voor ziekten en plagen. Daarom is het een goed idee om 2x per jaar te bemesten.

Meststof gemaakt van bananen

Een hele banaan, inclusief de schil is rijk aan kalium, een mineraal dat zeer goed is voor het bevorderen van de bloei in planten. Het wordt makkelijk opgenomen eennmaal aan de grond toegevoegd. Bananenschillen bevatten daarnaast ook veel fosfor zodat ze planten versterken en het fotosyntheseproces efficiënter maken.

Hoe maak je het ?

Je kan de schil in stukjes snijden, onder wat potgrond mengen en rechtstreeks aan je planten geven of een paar schillen 2 weken laten trekken in 1 liter water (nadien nog eens 4 liter toevoegen) en het water toedienen aan je planten.

Meststof gemaakt van brandnetel

Netelpulp als gefermenteerd bio-stimulerend extract stimuleert de groei en kracht van de klimplant en versterkt de natuurlijke afweer.Brandnetelmest voegt veel voedingsstoffen toe en levert alle stikstof die planten nodig hebben voor een goede groei. Tegelijk werkt het ook uitstekend als fungicide en pesticide.

Hoe maak je brandnetelgier ?

Meng 10 liter water met ongeveer 1 kg brandnetels in een ton en dek het mengsel goed af. Laat de brandnetels een 10 tal dagen staan en roer dagelijks. Voor gebruik meng je 1 liter brandnetelgier met 10 liter water. Giet de ‘gier’ aan de voet van de plant.

Door je planten te bemesten met deze natuurlijke meststoffen, vermijd je het gebruik van chemische producten die vaak zeer giftig en gevaarlijk kunnen zijn voor mens, dier en milieu. Zo draag je op een duurzame manier bij aan een beter milieu en welzijn.

Deel dit artikel: